Activiteiten

De Alde Feanen

Camping De Alde Stjelp ligt aan de rand van het het ruim 2.000 hectare grote laagveenmoeras De Alde Feanen. Een zeer afwisselend landschap bestaande uit meren, petgaten, rietlanden en moerasbossen. Er komen in De Alde Feanen circa 450 soorten planten voor en broeden er ruim 100 soorten vogels. 
Website: Nationaal Park De Alde Feanen

Recreatie

Mooie omgeving om te fietsen op de vele fietspaden door het wijdse landschap en het mooie natuurgebied van Mid-Fryslân. De Pontjesroute is een aanbeveling. Naast wandelen is er ook gelegenheid om te vissen. Vlakbij de camping vind u tevens het Mineralogisch museum. Bij Eernewoude (11km) bij het Nationaal park De Alde Feanen, zijn verschillende boten te huur, waaronder fluisterboten.
Website: vvv Mid-fryslan

Grou

Zo’n 4 km van de camping ligt hét watersportdorp van Friesland, Grou (gemeente Leeuwarden) aan het Pikmeer en het Prinses Margrietkanaal. Tevens ook aan de A32 en de spoorlijn Zwolle-Leeuwarden met het station Grou-Jirnsum. Ook hier in Grou kunt u genieten van de waanzinnige natuur, middels een rondvaart of huur van een bootje door Nationaal Park “De Alde Feanen”. Of lekker eten op één van de gezellige terrassen die het dorp rijk is. In Grou vind u ook een aantal supermarkten, zoals Jumbo en Poiesz. 

Websites: Grou / Grou-online

Leeuwarden

Bezoek eens de prachtige historische binnenstad van hoofdstad Leeuwarden, gelegen op zo’n 12 km van de camping, één van de oudste steden van Noord-Nederland.
Websites: Visit Leeuwarden / bezienswaardigheden / Stad Leeuwarden / Friesland info